5 sfaturi ale nutriționiștilor pentru un grătar sănătos

Atunci când ne gândim la grătar, ne vin cel mai adesea în minte următoarele lucruri- munţi de maioneză şi de ketchup, grăsime, mici, cârnaţi, carne de porc, chipsuri…. Dificil cu alte cuvinte să îţi imaginezi un grătar sănătos. Dar chiar poţi savura un grătar mai sănătos. Ţi se pare imposibil? Nu e chiar aşa.

Abuzează de legume. Crude sau fierte, legumele sunt cele care te satură repede deci nu vei mai simţi nevoia să te arunci înspre cei mai graşi cârnaţi sau înspre ceafa de porc. Foloseşte vinete, dovlecel, roşii…

Prepară sosuri sau garnituri home-made. Şi foloseşte cele mai bune mirodenii. Nu folosi maioneză ci uleiuri şi oţet şi sos de soia în loc de ketchup. Salata de castravete cu iaurt grecesc, spuma de ton, de avocado sau de năut sunt idei foarte bune.

Savurează cele mai delicioase marinate. Sunt cele care vor parfuma foarte delicat carnea de pasăre, peştele sau alte alimente. Lasă ingredientele la marinat până se încălzeşte grătarul. O marinată home-made pe bază de sos de soia, ulei de susan, sirop de arţar şi de ghimber, usturoi sau lămâie este cea mai bună idee.

Înlocuieşte carnea cu peştele. Peştele este o alternativă excelentă la carne. Conţine mai puţine grăsimi saturate şi este cel care poate stimula activitatea cerebrală. Înlocuieşte bucăţile de carne de vită cu somon şi poţi prepara cele mai delicioase crab cakes pentru burgerii copiilor.

Prepară cele mai delicioase frigărui. Frigăruile se pot adapta tuturor dorinţelor şi gusturilor. Sunt cele mai delicioase cu legume –ciuperci, roşii cherry, vinete, dovlecei sau ardei roşii dar şi alături de creveţi sau de aripioare de pui marinate.

Serveşte cele mai colorate porţii şi nu abuza de alcool. Fructele pe post de desert sunt cea mai bună idee. Sau chiar frigăruile de fructe.

Un comentariu la „5 sfaturi ale nutriționiștilor pentru un grătar sănătos

Faci un comentariu sau dai un răspuns?