Ajaccio, un oraș încântător

Ajaccio este capitala insulei Corsica, un oraș incântător pe care îți recomandăm să îl vizitezi la pas, doar așa îi poți simți pulsul. Este amplasat într-un golf superb, în vestul insulei și este cel mai mare oraș de pe insulă, un oraș cosmopolit. Ajaccio este al doilea port ca mărime din Corsica, după Bastia.

Începe-ți vizita la pas în vechiul port și în Portul Amiraute pentru a te minuna în fața frumoaselor nave și pentru a te amuza observând peștii care înoată la suprafață. Îndreaptă-ți apoi pașii spre piața Foch cu palmierii săi frumoși. În trecere, vei avea ocazia să vezi Piața Centrală și să achiziționezi produse locale. Rătăcește-te pe străduțele fermecătoare din jurul pieței și, de ce nu, fă puțin shopping.

Îți dorești o vizită istorică a orașului Ajaccio? Atunci îndreaptă-ți pașii spre Muzeul Național Casa Bonaparte, casa în care Napoleon Bonaparte a văzut lumina zilei. În apropierea muzeului se află piața Austerlitz și Capela Imperială unde se află rămășițele câtorva membrii ai familiei lui Bonaparte.

Catedrala Sainte-Marie de l’Assomption este un edificiu istoric și religios extrem de important pentru orașul Ajaccio. Este locul în care, în 1771, Napoleon a fost botezat. Muzeul Fesch îi va încânta pe pasionații de artă oferind o varietate de picturi în stilul renascentist dar și o colecție napoleoniană.

Unde mergem la plajă în Ajaccio? Regiunea este propice unei bălăceli. În apropiere de centrul orașului, plaja Saint-François, este o plajă populară. Puțin mai departe de centrul orașului însă extrem de cunoscută în rândul turiștilor, plaja Capo di Fenso este apreciată de amatorii de surf.

Un alt avantaj, dacă urmează să petreci mai multe zile în Ajaccio vei avea ocazia să vizitezi numeroasele puncte de interes situate în apropiere. Poteca Vameșilor este o potecă situată de-a lungul mării ce oferă panorame magnifice dar și locuri de plajă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?