Ce fructe ar trebui să privilegiezi pentru o cură detox?

Chiar dacă lămâia sau portocala sunt lăudate cel mai des atunci când vine vorba despre beneficiile lor din domeniul sănătăţii, vei afla din acest articol că mai există o mulţime de fructe pe care te poţi baza sau pe care trebuie să le privilegiezi atunci când vrei să ţii o cură detox.

Banana. Ţi se pare ciudat? Da, este mai bogată în glucide decât alte fructe, dar este cel mai bogat fruct în potasiu şi magneziu. Este foarte bogată şi în fructani, prebiotice care pot stimula la nivelul colonului dezvoltarea bacteriilor responsabile cu buna funcţionare a ecosistemului intestinal.

Fructele roşii. Adică rodie, zmeură, căpşuni, pe care le iubeşti pentru parfumul lor. Dar corpul tău le iubeşte datorită aportului lor de acid elagic, un antioxidant cu o acţiune foarte puternică.

Pruna. Datorită nivelului său ridicat de fibre, pruna este fructul cel mai bun pentru tranzitul intestinal. Puterea sa este amplificată datorită prezenţei sorbitolului, care întăreşte şi stimulează funcţia vezicii biliare.

Lămâia. Este un aliment miraculos? Nu. Lămâia este pur şi simplu unul din cele mai bogate fructe în vitamina C după coacăze, alte fructe roşii sau kiwi. Iar după caisa uscată este cel mai bogat fruct în acizi organici precum acidul citric sau polifenoli.

Avocado. Este un fruct foarte bogat în potasiu şi slab în sodiu care te ajută să elimini toxinele mai ales cele legate de ingerarea de alcool. În plus, poate favoriza eliminarea renală.

Mărul. Este foarte bogat în pectină, un antioxidant care vine cu vitamina C, reducând în acelaşi timp absorbţia de grăsimi şi accelerând tranzitul.

Ananasul. Este ideal pentru a stimula digestia. Este cel mai bun şi contra constipaţiei.

Para. Este cea mai bună idee pentru a regla tranzitul. Este bogată în vitamine şi are un efect diuretic.

Un comentariu la „Ce fructe ar trebui să privilegiezi pentru o cură detox?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?