Descoperă Noua Zeelandă, Insula de Nord

Noua Zeelandă este țara ideală pentru amatorii de aventuri și explorare: turiștii vor descoperi aici păduri cu arbori milenari, munți, plaje, vulcani, o natură sălbatică și cultura Maori.

Vizitează Auckland. Orașul Auckland merită să îi rezervi câteva zile de vizită. Printre lucrurile de văzut și de făcut la Auckland: vizitarea plajei Mission Bay, o plimbare prin Devonport, urcarea pe vârful Muntelui Eden sau One Three Hill, muzeul Auckland și un meci de rugby la Eden Park.

Coromandel este o peninsulă din nord-est celebră pentru plajele sale de nisip alb și peisajul de coastă. Nu rata Hot Water Beach unde dacă mareea este scăzută vei avea parte de un tratament spa în nisip datorită surselor de apă caldă subterane.

Ninety Mile Beach este o plajă infinită situată în extremitatea de nord a Noii Zeelande. Plaja este accesibilă cu autobuzul sau cu 4X4 altfel riști să rămâi bocat cu mașina în nisip. Autobuzul se poate lua din Kaitaia.

Scufundări sau snorkeling. Pentru scafandrii experimentați, cel mai bun loc pentru scufundări din Noua Zeelandă se găsește la Poor Knight Island. Acesta este recunoscut drept unul din cele mai bune locuri pentru scufundări din lume. Pasionații de snorkeling își pot practica activitatea preferată la Goat Island, puțin mai la sud.

Bay of Island. O altă destinație populară din Noua Zeelandă este Bay of Island alcătuită din 144 de insule cu plaje superbe. Aici se pot admira delfini sau balene. Nu rata sub nicio formă Hokianga Harbour.

Rotoura. Orașul Rotoura este cunoscut pentru activitatea sa vulcanică care degajă un miros de sulf pe întreg teritoriul orașului. Aici se pot vedea gheizere și pisicine cu noroi fierbinte. Vizitează parcul Wai-o-tapu cu numeroasele sale surse colorat, gheizerul Lady Knox si spectacolele de dans maori. Curajoșii au posibilitatea de a face rafting pe râul Kaituna ce dispune de o cădere de șapte metri.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?