Despre Nisa, Franța – pe malul mării

Situat la malul Mării Mediterane, Nisa este un oraș magnific de vizitat. Numele orașului vine de la grecescul Nikaia ce înseamnă victorie deoarece orașul a fost înființat în anul 350 BC de către greci.

Promenada englezilor a fost construită în 1822 de către englezi și reprezintă o stradă magnifică cu o lungime de șapte kilometri de unde poți admira numeroase hoteluri de lux precum Negresco – cazinouri și o panoramă magnifică asupra Mării Mediterane. Promenada englezilor reprezintă una din principalele atracții din Nisa.

Orașul vechi este situat la câțiva pași distanță de promenada englezilor, un loc pe care nu trebuie să îl ratezi în timpul unei vizite. Străduțele orașului vechi adăpostesc numeroase magazine de artizazanat, piețe și cafenele.

Piața Garibaldi a fost construită în anul 1773 și este situată în apropiere de orașul vechi, una din cele mai vechi și cele mai cunoscute piețe din Nisa. Piața adăpostește o mulțime de restaurante și braserii. Savurează o cafea pe una din terasele din piață și admiră în voie frumusețea locurilor.

Colina castelului reprezintă unul din locurile preferate ale turiștilor veniți în Nisa. Cu o înălțime de 93 de metri, colina castelului adăpostea pe vremuri o citadelă distrusă în 1706 la ordinele regelului Louis XIV. Azi, colina adăpostește un parc magnific de unde poți admira panorama superbă asupra orașului și asupra golfului Anges.

Cimiez. Situat în apropiere de Muzeul de artă modernă, cartierul Cimiez merită o vizită. Aici poți admira ruinele romane ale vechiului oraș Cemenelum, arenele în special, ruinele termelor romane și Decumanus. În acest cartier mai poți admira mănăstirea Cimiez care adăpostește o grădină magnifică în care te poți plimba în voie precum și numeroasele vile și clădiri de prestigiu precum Le Regina, un fost hotel de lu construit în onoarea reginei Victoria.

Muzeul Matisse îți va permite să trasezi evoluția artistică a pictorului cu același nume, de la primele tablouri pictate în anii 1980 la guașele decupate spre sfârșitul vieții.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?