Folosește-ți timpul în mod productiv

Încă de la începutul anului curent, mi-am propus să fac câteva schimbări în viaţa mea, unele majore şi altele mai puţin importante.

Printre aceste schimbări se numără şi folosirea timpului într-un mod mai productiv deoarece viaţa mi-a dovedit că pot face mult mai mult decât fac acum, asta din cauza faptului că sunt leneş şi o mare parte din timpul meu o pierd aiurea pe net în loc să fac ceva mai util care să mă ajute atât pe mine pe plan material şi spiritual cât şi pe ceilalţi din jurul meu.

Înafară de mine mai sunt foarte mulţi oameni cu potenţial care într-adevăr pot face lucruri faine pentru ţara noastră însă motivaţia şi cheful nu prea-şi fac simţită prezenta prea des. Acest articol vrea să fie unul motivaţional, care să inspire tinerii şi nu numai să nu mai piardă timpul degeabă deoarece, cum e şi zicala, timpul înseamnă bani, acesta este într-adevăr preţios.

Fă un experiment: cronometrează fiecare acţiune pe care o faci, inafara celor elementare precum mâncatul, dormitul, spălatul şi aşa mai departe. Atunci când dai aiurea scroll pe reţelele de socializare notează-ţi pe o foaie timpul petrecut şi tot aşa.

De fiecare dată când faci o acţiune care nu este neapărat utilă notează asta pe o foaie. La sfârşitul zilei vei fi uimit văzând cât de mult timp ai pierdut fără sens şi vei putea să-ţi dai seama ce alte lucruri utile ai fi putut face în acel timp pierdut.

În concluzie, principalul sfat şi totodată aspect care ar trebuii să rămână în mintea voastră din acest articol e faptul că timpul e preţios şi nu mai trebuie cheltuit, ca să zic aşa, în moduri neconstructive. La un moment dat veţi regreta faptul că nu aţi făcut cât mai multe lucruri utile în timpul pe care-l iroseaţi stând pe Facebook şi aşa mai departe.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?