Înainte să-ți faci un blog…

Văd destul de des noi bloguri care-și ocupă locurile prin online-ul românesc și nu pot spune decât că mă bucură acest lucru, fiind și eu blogger și dorindu-mi să se dezvolte cât mai mult această comunitate ținând cont că mai e loc destul printre noi. Până aici e totul super ok.

Problema apare atunci când mulți își înregistrează domenii (unele chiar drăguțe) pe care nu le folosesc deloc sau le abandonează după câteva luni de activitate iar ele rămân ocupate degeaba.

Mi s-a întâmplat ca de multe ori să-mi vină o idee bună pentru anumite proiecte iar numele pe care voiam eu să le înregistrez să fie deja luate de alte persoane. Beleaua și mai mare era că în 90% din cazuri acestea erau ocupate aiurea, nefiind nici măcar hostate, să nu mai zic de vreun proiect de succes pe ele.

Așadar dacă nu ai un blog sau alt gen de site dar ai de gând să începi unul aș vrea să-ți sugerez câteva lucruri care te vor avantaja atât pe tine cât și pe ceilalți din online.

Nu investi prea mult de la început – o greșeală pe care am făcut-o și eu la începuturi a fost faptul că investeam mulți bani de la început fără să am habar dacă fac bine sau nu. În timp am învățat să nu mă mai arunc din prima. 🙂

Analizează piața (pentru nișe/micro-nișe) – la partea de bloguri personale asta nu se aplică însă dacă ai de gând să începi ceva mai nișat ar fi bine să analizezi înainte piața ca să nu fie ca și cum ai reinventa roata.

Nu renunța cu una, cu două – pentru a reuși ai nevoie de multă, multă muncă. Așadar trage tare și nu abandona din prima.

Nu-ți face iluzii – trebuie să fii optimist și totodată realist. Speră că vei ajunge departe dar nu te aștepta ca asta să se întâmple imediat. Ai răbdare și muncește mult.

Sper ca cele 4 sfaturi pe care vi le-am dat mai sus să vă fie de folos vouă sau, dacă nu aveți de gând să vă apucați de așa ceva, să le împărtășiți altora care-s la început de drum și chiar au nevoie.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?