Înlocuiește untul cu legume pentru a prepara cele mai lejere deserturi

Atunci când îţi doreşti să prepari cele mai light sau cele mai sănătoase deserturi, vegane chiar, legumele sunt cele care oferă cea mai sănătoasă şi mai savuroasă alternativă la materiile grase, la unt în special.

Legumele în deserturi promit cele mai originale reţete dar şi cele mai sănătoase, foarte bogate în fibre şi vitamine.

Piureurile de legume. Dacă nu vei folosi unt în prăjituri, vei risca să obţii prăjituri tare ca piatra. Pentru a păstra cea mai agreabilă textură, margarina şi uleiurile vegetale nu sunt singurele alternative pe care poţi miza. Unele piureuri de legume sunt foarte bune pentru a obţine cele mai lejere şi mai savuroase deserturi. Unele legume pot înlocui foarte bine materia grasă.

Este şi cazul cucurbitaceelor, cum ar fi dovleacul plăcintar sau dovleceul. Sunt dense şi suple şi vin cu o textură fondantă pentru deserturi fără să le denatureze însă gustul. La fel este şi cartiful dulce, care este dulce în mod natural.

Avocado. Este un fruct cu multiple virtuţi ideal pentru desert. Este foarte bogat în materii grase nesaturate, bune pentru organism deci poate înlocui de minune untul din preparate.

Blendat sau redus sub formă de piure, avocado poate lega foarte bine ingredientele din aluatul prăjiturilor, pe care îl face să fie mai sănătos. Este gras în mod natural deci păstrează textura fondantă.

Vânăta. Este o legumă cu un gust neutru deci se poate folosi atât în preparatele dulci cât şi în cele sărate. Face ca desertul să fie mult mai lejer şi îi asigură supleţea. Este cea mai delicioasă alături de ciocolată pentru o versiune vegană de brownie. O versiune care te va surprinde cu siguranţă.

Fasolea roşie. Piureul de fasole roşie este un ingredient folosit de multă vreme în deserturile asiatice. Este gros şi cremos şi se potriveşte de minune cu preparatele dulci.

Un comentariu la „Înlocuiește untul cu legume pentru a prepara cele mai lejere deserturi

  1. 300 – Rise of an Empire pe 123movies

    Nu se ridica la nivelul primei parti. Aici se exagereaza cu sangele ala. Mai punem la socoteala si cliseele nemuritoare si enervante gen discursuri despre vitejie, relatia tata-fiu etc. Actiunea, efectele si Eva Green impresioneaza.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?