Jungleland (2020) – povestea a doi frați

O infrangere teribila in ring ii provoaca lui Lion si managerului si fratelui sau Stan o datorie teribila fata de infractorul local Pepper. Acesta din urma accepta sa anuleze datoria cu conditia ca cei doi sa traverseze tara pentru ca Lion sa participe la un meci de box. Singura problema este ca trebuie sa il transporte si pe Sky, un adolescent fugitiv si care trebuie depus la poarta nemilosului Yates. In timp ce Stan il antreneaza pe Lion pentru lupta vietii, o serie de evenimente ameninta relatia dintre cei doi frati…

Epopee americana
Doi frati in conflict, un boxeur, un manager, un film in genul Fighter. Pentru a plati o datorie, accepta sa escorteze o adolescenta pe Coasta de Est, pana la Reno. In cele din urma, se vor atasa de aceasta. Vor urma o multime de rasturnari de situatie si o serie de decizii proaste care ne ofera un fel de road movie extrem de inspirat.

Trebuie sa spunem ca nu exista absolut nimic in Jungleland ce nu a fost vazut inainte in alte filme. Este un film despre box care, in cele din urma, nu ne introduce cu adevarat in universul acestui sport. Nici boxul, nici sportul nu au nicio importanta in acest film realizat de catre Max Winkler.
Dorinta cineastului este mai degraba aceea de a folosi cliseele pentru a regasi forma clasica a epopeii americane. Aceasta recurgere la figuri si rasturnari de situatii deja vazute si revazute in numeroase filme si romane inaintea sa si atsamentul lui Winkler fata de personajele sale, dorinta sa de a-i scufunda intr-o realitate sociala tangibila ii permite sa cultive un stil apropiat lui, in cele din urma.

Realizatorul va reusi, in ciuda numeroaselor clisee si datorita increderii in cele trei personaje principale, sa ne propuna propria sa viziune, deformata insa emotionanta, a visului american.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?