Martinica, diamantul albastru

Insula Martinica este un mic paradis de o frumusețe răpitoare. Culorile sale vii atrag turiștii din lumea întreagă emanând în mod egal cultura franceză și cultura caraibiană. Câmpuri de trestie de zahăr, fabrici de rom, plaje idilice, grădini superbe, decorul vulcanic al muntelui Pelee, Martinica are o mulțime de lucruri de oferit.

Saint-Pierre, melancolicul. Mai mult decât un simplu oraș, Saint-Pierre este principalul martor al dramei ce a dat peste cap viața locuitorilor. În 1902, celebrul munte Pelee și-a exprimat furia ucigașă, amintirea fiind încă vie și dureroasă.

Grădina Balata reprezintă o exuberanță tropicală. De-a lungul vizitei te vei scufunda în atmosfere diferite și vei avea ocazia să admiri de aproape varietatea florii tropicale.

Rezerva naturală de la Caravelle. Plaje mai mult sau mai puțin protejate, unul din cele mai importante porturi de pescuit din nord, poteci ce traversează rezerva naturală până la castelul Dubuc, peninsula este remarcabilă. Vei admira aici savana situată în apropiere de o pădure secată de vegetație și o mlaștină.

Ecomuzeul din Martinica este amenajat într-o fostă distilerie și trasează viața amerindienilor din anul 1960. Varietatea de obiecte te ajută să îți faci o idee precisă cu privire la modul de viață al primilor locuitori de pe insulă. Pentru cei care vor să afle mai multe lucruri despre istoria insulei, ecomuzeul este o vizită obligatorie.

Pointe du Bout reprezintă principalul resort de pe insulă. Vestul stațiunii le oferă turiștilor plaje cu nisip fin, auriu și o mulțime de acitivități nautice. Un feribot este pus la dispoziția turiștilor pentru a traversa golful spre Fort de France.

Cea mai căutată și mai populară plajă din Martinica este Les Salines. A fost numită după marea sărată din regiune. Peisajul este tipic caraibean, cu ape liniștite și nisip alb, fin. Peisajul de aici este completat de palmierii care oferă puțină umbră turiștilor. Ideală pentru o vacanță în familie.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?