Poți mânca orice dacă recreezi echilibrul în organism

Eu stau la țară iar acest lucru îmi permite să mănânc destul de sănătos, ținând cont de faptul că îmi pot produce destul de multe chestii naturale direct cu ajutorul grădinii imense pe care o am. De fapt, am prieteni care au grădini la fel de ”bogate” în lume-fructe ca a mea dar își cumpără o mare parte din mâncare de la magazin. Dar asta e altă poveste.

Când m-am mutat la țară și implicit m-am hotărât să încep să mănânc cât mai sănătos posibil, eram devotat 100% acestui lucru și nu voiam să mai aud de chipsuri, sucuri sau alte astfel de lucruri din comerț.

După câteva luni însă a început să mai mi se facă uneori poftă de un chips, de o gură de suc, de o shaorma sau de o ciocolată și mă chinuiam să rezist tentației. Repet, făceam asta doar pentru că voiam eu să trăiesc cât mai sănătos, nu e nici cum vorba de vreo dietă sau așa ceva.

La un moment dat însă am ajuns la concluzia că pot mânca aceste alimente, rar – când am poftă, însă cu condiția de a recreea apoi echilibrul în organism mâncând și mai multe fructe și legume.

Așadar, când aveam poftă de o ciocolată și o mâncam, imediat după mâncam și 1kg de mere sau orice alte fructe aveam la îndemână prin grădină în acea perioadă a anului. Iarna nu mai simțeam nevoia de acea ciocolată fiindcă îmi luam cantitatea necesară de zahăr din compoturi și gemuri care bineînțeles că erau mult mai naturale decât o ciocolată.

Ideea e că nu trebuie să vă chinuiți organismul pentru a rezista tentației de a mânca anumite alimente. Important e să egalați apoi și să-i dați lucruri sănătoase de care într-adevăr are nevoie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *