Sinistre și impresionante, iată care sunt cele mai impresionante locuri abandonate din lume

Locurile abandonate au mereu o latura mai sinistra sau mai ingrijoratoare. Dar si extrem de fascinanta. Recent abandonate de oameni sau ramase in paragina de zeci de ani, fiecare dintre ele stau drept marturie pentru un moment istoric, incremenit in timp. Sa vedem care sunt cele care merita sa fie descoperite.

Spitalul Beelitz – Heilstäten, Germania. Acest vechi spital german ti se pare cam ingrijorator? Normal. Chiar si este. Ar trebui sa spunem ca CV-ul sau este mai degraba mai sinistru- era un sanatoriu contra tuberculozei. In timpul Primului razboi mondial aici au fost tratate mai multe victime, printre care si Adolf Hitler. Devenit un centru de ingrijire pentru soldatii nazisti in al Doilea razboi mondial, locul a fost folosit pe post de spital militar pana la caderea Zidului Berlinului.

Insula Papusilor, Xochimilco, Mexic. Un sit clasat in Patrimoniul Mondial al Umanitatii, Xochimilco a devenit repede celebru datorita Insulei Papusilor. In ciuda aspectului sau demn de un film horror, aceasta « chinampa », insula artificiala era resedinta lui Julian Santa Barrea, un taran mexican, care a gasit in canalele din jurul insulei cadavrul unei fetite. S-a hotarat din aceasta cazua sa umple locul cu papusi pentru a alunga spiritele rele.

Vchiul oras Craco, Italia. Fondat in secolul VIII, oraselul pitoresc Craco nu a avut o viata usoara de-a lungul secolelor. A trecut printr-un cutremur, mai multe razboaie si chiar si ciuma. In 1963 o alunecare de teren a fortat locuitorii de aici sa paraseasca locul. De atunci locul este parasit, chiar daca mai atrage vizitatori.

Statiunea balneara Varosha, Famagusta, Cirpru. Pana in anul 1746, Varosha era o statiune balneara celebra, frecventata de vedete. Dar din cauza invaziei turcilor, lcoul a fost abandonat si locuitorii sai nu s-au mai intors niciodata aici. In zilele noastre, singurii vizitatori ce se pot aventura pe aici sunt membrii din armata turca, jurnalisti sau oameni de stiinta.

Farul Rubjerg Knude, Danemarca. Aflat pe coasta Marii Nordului, acest far este abandonat de peste 10 ani dupa ce a fost invadat in mod progresiv de dunele de nisip. Deschis in 1900, a fost operational pana in 1968, transformat in cofee shop si muzeu pana cand nisipul a dus la inchiderea sa in 2002.

Valea Morilor, Sorrento, Italia. Aflate pe fundul unei mari crevase aparuta din cauza unui cutremur, restul de locuinte din Vale Morilor sunt mai degraba moderne, in comparatie cu unele ruine italienesti. Construite in piatra in jurul secolului XIII, faimoasele mori au ramas pe loc, pana cand locul a fost abandonat. Morile au fost mai apoi deplasate si locul a fost repede devorat de vegetatie care lasa impresia ca locul a fost abandonat de foarte multa vreme.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?