Sucurile care te ajută să reduci nivelul de colesterol

Un lucru e sigur. Colesterolul este extrem de nociv pentru sănătate. Este cel care poate cauza chiar şi unele blocaje in organism, precum cele ale arterelor. Deci trebuie să îl controlezi în mod constant şi regulat pentru a putea preveni eventualele boli foarte grave. Ce ar fi să încerci câteva reţete de sucuri care te ajută să reduci nivelul de colsterol dar şi de trigliceride?

Sucul de mere. Foarte multe studii au ajuns la concluzia că merele sunt foarte eficiente pentru a scădea colesterolul, fie sub forma lor natur, fie sub formă de suc. Sucul de mere este cel care va curăţa sângele în mod natural datorită pectinei, o fibră solubilă care favorizează eliminarea de toxine.

Sucul de lămâie şi de ghimbir. Ambele ingrediente conţin agenţi activi antioxidanţi care ajută la reducerea nivelului de colesterol şi nu lasă arterele să se astupe. Lămâia ajută şi la diminuarea presiunii arteriale şi la arderea caloriilor sau a grăsimilor. Ghimbirul nu lasă să se formeze globule în sângle, globule care pot împiedica circulaţia sanguină. Poate mări temperatura corpului pentru a arde grăsimi.

Sucul de kiwi, portocale şi căpşuni. Un suc plin de vitamina C ideal pentru a preveni şi controla nivelul de colesterol. Sunt trei fructe foarte sănătoase şi delicioase. Căpşunile vin cu aroma lor delicioasă şi gustul lor dulce şi ameliorează în acelaşi timp funcţiile organismului.

Sucul de rodie. Rodia este o sursă foarte interesantă de antioxidanţi. Este minunată deci pentru a proteja sănătatea inimii. In plus, mai conţine tanini, flavonoizi şi fibre care te ajută să spui adio colesterol.

Sucul de struguri şi de ananas. Un suc excelent pentru a elimina toxinele şi pentru a reduce nivelul de colesterol rău. Ananasul este unul din cele mai eficiente fructe în această privinţă. Dacă vei combina proprietăţile minunate ale anansului cu cele ale strugurelui vei obţine un adevărat elixir pentru a reduce colesterolul.

Alte idei – un suc de banana, papaya şi portocală, un suc de ananas, de pătrunjel, ţelină şi castrevete sau un suc de varză şi usturoi.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?