Winchester – un film de groază inspirat din întâmplări reale

„Winchester” este un film distribuit in Romania de Vertical Entertainment, disponibil din 16 februarie pe site-urile care asigura servicii de streaming video. Inca de la aparitia sa a strans recenzii pozitive si mii de vizualizari, fiind foarte bine primit de publicul cinefil.

Scenariu si regie
Regia apartine fratilor Michael si Peter Spiering. Cei doi frati alaturi de Tom Vaughn au realizat si scenariul, filmul reprezentand o alegere perfecta pentru cei care apreciaza genul horror. Chiar daca nu aduce neaparat ceva nou, subiectul ales de cei doi regizori a starnit rapid interesul si pasionatii au ales in numar mare sa urmareasca povestea in ciuda previzibilitatii sale.

Distributie
Distributia este una de exceptie, nu pentru ca aduce nume recunoscute in industria filmului, ci pentru simplul motiv ca actorii s-au identificat perfect cu rolul lor, aducand in scena personaje realiste si foarte bine conturate. Hellen Mirren interpreteaza cu mare profesionalism rolul vaduvei Sarah Wincester, iar Jason Clarke il contureaza perfect pe Dr. Eric Prince care incearca sa o ajute.

Actiunea filmului
Actiunea este inspirata din intamplari reale, casa Winchester existand in realitate cu tot cu povestea tesuta in jurul sau. Casa nu este o locuinta bantuita obisnuita, nici arhitectural si nici spiritual. Cladirea cu un numar foarte mare de incaperi construite in timp record este bantuita de victimele care au fost omorate de armele produse de familia Winchester.

Sarah Wincester care inca mai detine compania, spune ca spiritele o viziteaza, iar ea, pentru a ajuta aceste suflete sa isi gaseasca linistea, construieste incaperea in care si-au pierdut viata. Indiferent ca sunt victime ale razboiului sau ale unor accidente si crime, spiritele vin si dispar si impreuna cu ele camerele speciale sunt demolate pentru a fi construite altele.

Oamenii de afaceri care detin o jumatate din companie nu imbratiseaza ideea aceasta si pentru a pune mana si pe cealalta jumatate solicita ajutorul unui psiholog care are datoria de a stabili starea de sanatate a batranei. Atunci cand medicul Eric Price este in cladirea Winchester, se intampla cele mai stranii lucruri. Cei care urmaresc filmul 123 movies se vor inspaimanta din cauza clasicelor “jumpscares” care prind in final pe oricine, cel putin o data pe parcursul intregului film.

Povestea medicului este dezvaluita abia la final, iar rolul sau a fost scris in asa fel incat sa nu devina un personaj indragit. Cu toate acestea sunt si persoane care apreciaza personajele imperfecte, tulburate de regrete si vicii.

Previzibil, dar, totodata, interensat pentru arhitectura casei unde are loc actiunea, plina de camere care nu respecta niciun principiu arhitectural, filmul „Winchester” a trezit curiozitatea publicului care a dorit sa stie ce se afla inauntru. Cei care curiozitati si se intreaba ce ar avea de spus fatomele companiei care a produs armele care le-au ucis, pot gasi ca acest film se dovedeste o idee buna pentru o seara relaxanta.

„Winchester” poate fi vizionat atat de adolescenti, cat si de adulti, neavand limite 18+, iar scenele horror sunt considerate soft prin comparatie cu alte filme ale acestui gen. Povestea per ansamblu si faptul ca scenariul se bazeaza pe intamplari reale sunt elementele care au atras atentia pasionatilor cinefili.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *